Segítséget nyújt a református egyház az ukrajnai válságban

Élelmiszer-szállítmánnyal és adománygyűjtéssel is segíti a Magyarországi Református Egyház szeretetszolgálata az ukrajnai háborútól szenvedőket. A lelki vezetők eközben imára buzdítanak a békért, és folyamatosan kapcsolatot tartanak a kárpátaljai testvérekkel, teljes támogatásukról biztosítva a helyi közösséget.

Már kora reggel útnak indított 800 kilogrammnyi élelmiszersegélyt a Magyar Református Szeretetszolgálat az ukrán–magyar határ felé. A szervezet ezzel párhuzamosan országos adománygyűjtésbe kezdett a rászorulók megsegítésére. A 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a humanitárius munkához, de az interneten is van lehetőség adakozni.

Azok, akik közvetlen utalással segítenének, a CIB Banknál vezetett folyószámlára küldhetnek felajánlást: CIB 10702019-85008898-51100005. A közlemény rovatba kérik beírni: Nemzeti Összefogás.

Külföldről érkező adomány esetén az alábbi bankszámlaszámra várjuk a felajánlásokat: HU67 1070 2019 8500 8898 5110 0005, Bank neve: CIB BANK LTD.
SWIFT kód: CIBHHUHBXXX, Bank címe: 1027 Budapest, Medve u. 4-14.

MRSZ Kárpátalja
Már kora reggel útnak indult 800 kilogrammnyi élelmiszersegély Fotó: reformatus.hu

Balog Zoltán és Fekete Károly református püspökök közben folyamatosan kapcsolatot tartanak a Kárpáraljai Református Egyházkerület püspökével, Zán Fábián Sándorral. Az egyházi vezetők arról biztosították a helyi közösséget, hogy amiben csak tudnak, segítenek. Hozzátették: imáikban hordozzák őket, és valamennyi, a fegyveres konfliktustól szenvedő embert, egyben közös imádságra buzdítottak a mielőbbi békéért.

Forrás: reformatus.hu

Print Friendly, PDF & Email

A kommentelés lezárva, de ezzel a linkkel hivatkozhatsz az oldalra.