Tekintetünket a hegyekre emeltük és megmásztuk azokat

2021. augusztus 23-27 között húsz dunakeszi fiatallal elutaztunk diósjenői REFISZ-házba, hogy még az iskolakezdés előtt együtt tölthessünk egy felejthetetlen hetet. A tábort Mester-Tóth Gabriella hitoktató és Kodácsy Tamás lelkipásztor vezették, de még számos felnőtt segítő csatlakozott a csapathoz egy-egy napra.

A tábor programját és tematikáját a Biblia és a Börzsöny környező hegyei adták. A reggeli után mindig fogtuk az elkészített uzsonnát, megtöltött kulacsot, felhúztuk a bakancsot és nekiindultunk, hogy megmásszuk a következő hegyet. Így voltunk Nógrádon, a Kámoron, a Csóványoson, a Jenői-tónál, és a tanösvényen.

Közben megismertük az adott hely titokzatos történetét, és egy-egy bibliai hegyről tanultunk a kiránduláson megtartott áhítatokon: a Hórebről, a Sionról, a Nébóról, az Olajfák hegyéről. Este mindig fáradtan érkeztünk vissza a táborba, de a kiadós vacsorák erőt adtak a játékhoz, az énekléshez és az esti áhítathoz. A faluban élő helytörténész Végh József vetített előadását is meghallgattuk, aki megismertette velünk a környék rejtett kincseit, és beavatott minket a régi korok katonáinak, császárainak, és betyárjainak történetébe.

Nagyon jól éreztük magunkat fiatalok és idősebb segítők egyaránt, ezért elhatároztuk, hogy ha a járvány engedi évközben is találkozunk! Istennek legyen hála a fiatalokért és közösségünkért!

„Tekintetemet a hegyekre emelem” (Zsolt 121,1)

Kodácsy Tamás

Print Friendly, PDF & Email

A kommentelés lezárva, de ezzel a linkkel hivatkozhatsz az oldalra.