Adventi imafonal

Szeretettel ajánljuk a testvéreknek az Adventi imafonalat, amelyet az imakozosseg.hu oldal munkatársai készítettek. Az adventi időszak minden napjára kaphatunk itt útravalót.

Az imafonal ITT tölthető le.

Az idei év témája: A rejtek

Istennek vannak útjai kifelé, de vannak befelé is.

Van ideje a csendnek. Van ideje annak, ami nem harsány, nem hasznos.

Ha nincs szívünknek rejteke, elvész minden fontos hang.

Akkor csak a zakatolás hallatszik.

Nem titkolózásról, félelemről van szó, hanem arról, hogy visszahúzódunk az eseményektől, külső hangoktól azért, hogy lelkünk mélye is hallhatóvá legyen!

“Te, amikor imádkozol, menj be a szobádba, zárd be az ajtódat, és így imádkozz Atyádhoz, aki a rejtekben van” (Máté evangéliuma 6,6)

Isten sokszor elrejti magát. Akkor nekünk ezt a titkot kell felfedeznünk, ez vezet az Életre. Erre az útra hívunk mindenkit idén.

Segítőtársunk lesz Timár Mónika, aki éppen hatvan éve halt meg. Életét szerette volna adni azokért a szerzetes társaiért, akik börtönben voltak. 1962. december 13-án, fiatalon halt meg, majd épp születésnapján kiszabadultak társai. Egy napló maradt utána.

Minden napra találhatunk ebből egy-egy idézetet tőle, valamint egy zsoltárt, egy bibliai Igét, egy imádságot, melyet öt barátunk, szolgatársunk írt a maga rejtekében.

Induljon ez a rejtekben való ima–közösség!

Az imafonal ITT tölthető le.

Kis füzetként is kinyomtatható: FÜZET (Rövid oldal mentén való kötéssel kell beállítani a nyomtatást!)

Forrás: imakozosseg.hu

Print Friendly, PDF & Email

A kommentelés lezárva, de ezzel a linkkel hivatkozhatsz az oldalra.