Terelgető hittantábor

“Figyelj ránk, Izráel pásztora, aki úgy terelgeted Józsefet, mint egy nyájat!” Zsolt 80,2

A 2021. június 16. és 20. között megrendezett hittantábor várakozásunkon felüli létszámmal indult: 52 gyermek vett részt, akiket 34 lelkiismeretes segítő terelgetett.

A négynapos tábor eseményei József története köré épültek. Reggeleinket a napi kulcsszó megismerésével kezdtük, majd mesét hallgattunk, és a Tiszteletes Úr játékos, bábozós beszélgetésével készültünk elő a bibliai történetre. A tanítás meghallgatása után énekléssel zártuk a templomi foglalkozást.

Minden nap változatos időtöltéseink voltak, a kötöttebb programok mellett persze mindig maradt idő a szabad játékra, új barátok megismerésére. Nagy sikernek örvendtek a bibliai történethez kapcsolódó kézműves foglalkozásaink is, mint kenyérsütés, pólófestés, különböző rajzolós, ragasztós feladatok. Egy délelőttöt Dunakeszi helytörténeti érdekességeinek felkutatásával töltöttünk, rövid kirándulással egybekötve. Az utolsó nap akadályversenyét a kissé kimerült csoportvezetők majdnem jobbnak látták elvetni, de nagy meglepetésünkre a gyerekek gond nélkül végigugrálták, futották, egyensúlyozták és célba dobálták az állomásokat. A felnőtteknek is volt mit tanulni a kicsiktől!

Hogy valójában ki volt táborozó és ki segítő, nem különült el élesen, amelynek egyik oka a széles és vegyes korosztály volt, de amellett a megosztott feladatok és a közös felelősségvállalás is elmosta a határokat. Erre utal a Terelgető tábor megnevezés. Nem csak a felnőttek terelgették a gyermekeket, az iskolások is segítettek az óvodásoknak, és még a legkisebbek is egymást támogatva vették ki a részüket a gondoskodás öröméből. Egy ilyen alkalommal a tábor minden tagja tanul és kap valamit. Megtapasztaljuk hogyan kell türelemmel, szeretettel terelgetni. Sohasem büntetéssel motiválni, csak jó példával, odafigyeléssel és megértéssel.

A József történetéből kiemelt erények, a Hűség, a Gondoskodás és a Megbocsátás nem csak mint tananyag, hanem mint életforma valósultak meg, korosztálytól függetlenül. Így érezhettük magunkat egyik napról a másikra egymás Testvéreinek.

A tábor habár csak négy napos volt, a nagy létszám és a kánikula próbára tett minket. Segítőként alátámaszthatom, jellemző tüneteim voltak a reggeli önkéntelen 5 és 6 óra közötti ébredés, a szűnhetetlen gyerekzsivaj észlelése még otthon is, és hogy a ‘Takarításom öröme járjon át erővel…‘ dallama jó ideig a fejemben ritmizált.

A gyerekek visszajelzéseit tekintve persze minden fáradtságot megért a szervezés. Elmondásuk szerint ez volt életük legjobb tábora, illetve nem csak nyáron, hanem ősszel, télen és tavasszal is jönnének!

Szeretettel hívjuk és várjuk közösségünkbe a családokat és gyermekeiket, hiszen a gyülekezet értékei nem csak a nyári tábor erejéig tartanak.

László Laura

Print Friendly, PDF & Email

A kommentelés lezárva, de ezzel a linkkel hivatkozhatsz az oldalra.